Még nincs címe a könyvnek.

Regényproject - közösségi történetalkotás

Regényproject - közösségi történetalkotás

3. fejezet

2015. július 22. - T. G.

A szobrikok durva taszigálása a királyi hálószárnyon át figyelmeztette Toát, hogy fogytán lehet sorsfonala. Az őrök a királyi hálóterembe vezették a tanácsadót, és a földre lökték. A király és a királyné egymásnak háttal ült az ágyon, arcukat tenyerükbe temetve. Baljós jel. 

 

- Mé-éreg! - Nyögte IV. Kreen, és tört méltósággal lépett az Aragrin Hordozója elé. 

 

- Altató! - A király erre úgy vágta pofon szolgáját, hogy az földre zuhant, magával rántva az éjjeli edényes asztalt. Nem mintha olyan erővel, vagy olyan váratlanul érte volna a csapás. De az élete most az elesettség látszatától függhet. 

 

Igazság szerint a pofon az adónak jobban fájt, mint a kapónak. A máskor aranykoronában büszkélkedő koponya most minden hirtelenségre hasadni készült, hogy ezer darabra robbanva hagyja lassan kihűlni a benne lüktető agyvelőt. Az edények csörömpölésétől a királyné is felzokogott, akit gyermekké egyszerűsített a szenvedés. 

 

- Ölj meg királyom a Nektek okozott szenvedésért. Juttass a Kínok Kamrájába a könnyeidért királyném. De engedjétek be az ajtónállót, akinél ott az ellenszer a fejetekben tomboló pokolra. 

 

Az ifjúnál lévő két adag, dögszagot árasztó folyadék mozgósította a királyi méregkeverő túlélési ösztönét, és károgni kezdett a sarokban gubbasztva. 

 

- Ne igya meg felség! Meglehet az utolsó komponenssel a halált szívná magába! Előbb meg kell vizs...

 

- Hallgass! Ennél a halál is jobb... 

 

Egy hajtás, és az arc torzulását megdöbbentő büfögés követte. Toá megkönnyebbült. A főzet lenn maradt.

 

- Az íze undorító, királyném. De segít. - Emlékek derengtek elő a fájdalomködbe borult elmén. Családi veszekedések. A szüzességének szétrepesztő kínja. Az első ágyas a király ágyában. A farkasfiak születése. A kettő közt lévő harmadik csecsemőhalála. Mindent kibír, döntötte el, és lehajtotta a löttyöt. 

 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyproject.blog.hu/api/trackback/id/tr577610288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemHiszemEl 2015.07.27. 18:45:08

Mindenek előtt: köszönöm az élményt, és még egyszer utoljára, nyomatékosan megkérlek, hogy ne hagyd veszni ezt a kis világot, mert ehhez túl nagy értéket képvisel!

Az egészről való nyilatkozás esetében nehéz egyszerre tömörnek, lényegszerűnek lennem. Azon sem csodálkozom, ha elfogultnak tűnnek soraim, pedig valóban ezeket gondolom.
Szintén nem könnyű egy dolgot védjegyként kiemelni, miért szeretem ahogyan írsz. Ez a fogalmazásod töretlen dinamikája lenne. Azt hiszem, ez az, amit igazán utánozhatatlanul valósítasz meg. Ilyen tökéletesen belevesznem egy még ennyire töredezett műbe ritkán sikerül.

Imádom. Ahogyan már szóban is említettem, mindent. A hitelesen ésszerű felépülést, az utánozhatatlan dinamikát, a parádés megfogalmazást, az intuitívan nyiladozó kultúrát és mitológiát, a karaktereket, akik még minden bizonnyal ezer árnyalatot kapnak majd magukra, a belső nyelvet, az elnevezéseket... A kis verset a második fejezetben...

A legutóbbi (papíron olvasott) verzióval ellentétben életszerűbbnek, és hitelesebbnek érzem, hogy a tanácsadó nem hisz, nem tud már hinni az Újvilágban. Finom utalás ez nekem az időskori világkép rugalmatlanságára, mindemellett a későbbiekben Toá bölcsessége, és parádés nyelvi zsenialitása is megcsillan számunka...

Mindemellett az utolsó fejezetből nagyon sokat elvett, hogy a lezárás most nem ott van, ahol papíron mutattad. Nagyon egyet értek azzal, hogy azt csináljuk vissza! Még egy apróság, de valóban nem nagy: a fájdalom szót kétszer is használod a királyné kapcsán a szövegben, ami sok, és erőltetett. Én csak a legelsőt tartanám meg. (Az eredeti így is hangzott papírom, ha jól emlékszem.)

Nagyon várom a folytatást, és ne feledd, hogy az Író-Énedet is nagyon megszerettem... szeretlek. ;)
süti beállítások módosítása